Winterse beelden Dapperbuurt

Besneeuwde rotonde Linnaeusstraat-Mauritskade

Op 10 december 2017 was het code rood in veel delen van Nederland door de sneeuwval. Deze dag ben ik er nog heel even uit geweest om een paar plaatjes te schieten. Ik heb mij daarbij beperkt tot een aantal beeldbepalende gebouwen in en rond de Dapperbuurt. De foto’s zijn nu toegevoegd aan de betreffende fotogalerijen.

 

Code rood condities

Naast mijn werkzaamheden als webdesigner en het bijhouden van deze website, ben ik ook hondenoppas (www.hondenoppas.amsterdam). Tijdens deze winterse buien had ik een klein hondje (maltezer) die niet naar buiten wilt en ook niet goed alleen kan. Daardoor heb is slechts een halfuurtje door de buurt kunnen fietsen om een aantal foto’s te maken. De condities waren ook wel lastig omdat het eigenlijk continu sneeuwde. Dus zelfs al had ik meer tijd dan was mijn lens wel compleet onder de waterdruppels geweest. Helaas zijn die sneeuwvlokken/druppels ook vaak zichtbaar op de foto’s. De sneeuwval die te zien is op de foto’s maakt het wel duidelijker dat het die dag code rood was. Hopelijk komen er nog een paar rustigere sneeuwdagen waarbij ik niet gehinderd word door de sneeuwval. Ondanks het weeralarm ging het fietsen nog wel aardig gelukkig. Ondanks het korte rondje en de condities heb ik er toch wel een paar bruikbare foto’s aan over gehouden. Gelukkig kon ik ook nog vanuit mijn warme appartementje een paar sfeervolle plaatjes van mijn eigen straat (de Commelinstraat) schieten. Bij thuiskomst was het hondje zichtbaar blij dat ik de sneeuwstorm had overleefd. 🙂

Zicht op besneeude Commelinstraat vanuit appartement

Datum: 10-12-2017 Foto: Martijn Verkuil

 

Links naar de fotogalerijen

Bekijk de galerijen voor de nieuw toegevoegde winterse foto’s. Vooral de zwart-wit foto van de Gooyer is het bekijken waard (al zeg ik het zelf). 🙂

U vindt de nieuwe toevoegingen in de fotogalerijen van KIT (2), Molen de Gooyer (3) en de Muiderkerk (1) en de Commelinstraat (2).

Laatste blogposts