Over de Dapperbuurt.amsterdam website

Met Dapperbuurt.amsterdam wil ik een platform bieden voor iedereen die het leuk vindt meer over de Dapperbuurt te lezen en vooral ook te zien. Door een combinatie van mijn eigen foto's en die uit het Stadsarchief wil ik een beeld vormen van deze buurt.

Hopelijk helpt het ook om huidige bewoners zich meer verbonden te laten voelen met de Dapperbuurt. Daarnaast hoop ik dat het voor ex-bewoners een leuke terugblik geeft en hen ook een beeld geeft van de huidige stand van zaken. Ik zit nog vol ideeën dus de website zal nog aanzienlijk worden uitgebreid.

 

Vullen website:

Mijn eerste doel is om alle straatpagina's zoveel mogelijk te vullen. Vervolgens richt ik mij op de nog niet genoemde gebouwen en winkelcentrum Oostpoort en het aanvullen van het 'grenzend aan' de Dapperbuurt gedeelte.

Daarna wil ik de content (vaak van Wikipedia) gaan herschrijven en aanvullen met extra informatie (uit boeken en hopelijk ook via buurtbewoners).

Op termijn wil ik ook gebeurtenissen in de buurt toevoegen (zoals krakersrellen, demonstraties, volksfeesten).

Ook wil ik bekende bewoners van de Dapperbuurt (nu en in het verleden) in kaart brengen. Daaronder vallen ook personen die in de Dapperbuurt gewerkt hebben zoals Cor Jaring.

Ik heb nog meer ideeën maar dat is voor later.

 

Een website zonder advertenties?

Deze website is gestart als hobbyproject. Ik maak wel kosten maar heb vooralsnog ervoor gekozen de website advertentie vrij te houden. Op de website zal ik ook bedrijven noemen in de straat. Voor een geringen vergoeding kan ik deze vermeldingen ook voorzien van een foto en bijbehorende pagina met extra informatie over het bedrijf. Hier wil ik dan een bescheiden vergoeding van enkele euro's per jaar voor vragen waarmee ik mijn kosten wil dekken. Voor de bezoeker zal alle informatie in ieder geval vrij toegankelijk blijven.

Over de maker:

Al een aantal jaren zocht ik een woning in Amsterdam. Ik had geen duidelijke voorkeur voor een stadsdeel, zolang ik maar op een kwartier fietsen van het centrum zat. De meeste van mijn vrienden woonden in West. Tijdens mijn huizenjacht liep ik vooral door appartementen in Bos & Lommer. De prijzen rezen de pan uit en ik kon lastig concurreren met de vele andere gegadigden voor een woning die ruim overboden. Ik besloot even een break te nemen.

 

Toen de crises voor een wat minder overspannen woningmarkt zorgde, begon ik weer appartementen te bezichtigen. Een vriend van mij zat tijdelijk in een appartement in Oost waardoor ik dit stadsdeel inmiddels ook ontdekt had. Toen er een woning vrij kwam in de Commelinstraat, was de keuze dan ook snel gemaakt. Binnen een week na bezichtiging had ik de woning. Zelfs nog onder de vraagprijs.

Sindsdien woon ik met veel plezier in de Dapperbuurt. Hoewel de toeristen met hun rolkoffers dit stadsdeel ook steeds beter weten te vinden, is het er nog betrekkelijk rustig. Toch zoek je zo de reurig op van de Dappermarkt of de vele gezellige kroegjes. Door sloop- en renovatiewerkzaamheden ziet de Dapperbuurt er ook steeds beter uit. Oost heeft zich inmiddels ontpopt tot een hip en geliefd  stadsdeel.

Door mijn interesse voor Amsterdam, geschiedenis en fotografie te combineren met mijn achtergrond als webredacteur en (thans) webdesigner, is www.Dapperbuurt.amsterdam tot stand gekomen.

Ik ben ook te volgen via Instagram (@tinuser) waar veel foto's uit Amsterdam te zien zijn.

 

Martijn Verkuil

 

Help mee de website te verbeteren!

Ik heb pas in 2009 een woning gekocht dus woon hier nog geen 10 jaar. Daarom is mijn fotocollectie nog bescheiden en weet ik lang niet alles.

Denkt u in welke vorm dan ook een bijdrage te kunnen leveren aan de website? Informatie, sponsoring van professionele camera, foto's, teksten, mij in de gelegenheid te stellen een foto vanuit uw woning te maken van bijvoorbeeld het Dapperplein? Neem dan a.u.b. contact op.

  • Bewijs dat u geen robot bent (dit is om spam in mijn inbox te voorkomen)

Gebruikte Bronnen:

Op elke pagina noem ik een aantal infolinks maar ik heb daarnaast ook informatie gehaald van andere bronnen. Een aantal bronnen die ik vaak heb geraadpleegd noem ik op de Algemene bronnen-pagina