Over de Dapperbuurt.amsterdam website

Met Dapperbuurt.amsterdam wil ik een platform bieden voor iedereen die het leuk vindt meer over de Dapperbuurt te lezen en vooral ook te zien. Door een combinatie van mijn eigen foto's en die uit het Stadsarchief wil ik een beeld vormen van deze buurt.

Hopelijk helpt het ook om huidige bewoners zich meer verbonden te laten voelen met de Dapperbuurt. Daarnaast hoop ik dat het voor ex-bewoners een leuke terugblik geeft en hen ook een beeld geeft van de huidige stand van zaken. Helaas behoor ik daar sinds begin januari 2021 ook toe. Ik heb mijn droom om in Amsterdam te wonen op moeten geven om andere dromen te kunnen verwezenlijken. Ik zal nog vaak terugkeren, ook voor foto's voor deze website. I

Vullen website:

De website zal in eerste instantie gevuld worden met informatie over gebouwen en straten. Op termijn wil ik ook gebeurtenissen in de buurt toevoegen (zoals krakersrellen, demonstraties, volksfeesten).

Ook wil ik bekende bewoners van de Dapperbuurt (nu en in het verleden) in kaart brengen. Daaronder vallen ook personen die in de Dapperbuurt gewerkt hebben zoals Cor Jaring.

Hebt u foto's of videomateriaal dat ik zou mogen gebruiken voor mijn website dan hoor ik dat graag. Vul daarvoor a.u.b. het contactformulier in onderaan deze pagina.

Over de maker:

Al een aantal jaren zocht ik een woning in Amsterdam. Ik had geen duidelijke voorkeur voor een stadsdeel, zolang ik maar op een kwartier fietsen van het centrum zat. De meeste van mijn vrienden woonden in West. Tijdens mijn huizenjacht liep ik vooral door appartementen in Bos & Lommer. De prijzen rezen de pan uit en ik kon lastig concurreren met de vele andere gegadigden voor een woning die ruim overboden. Ik besloot even een break te nemen.

Toen de crises voor een wat minder overspannen woningmarkt zorgde, begon ik weer appartementen te bezichtigen. Een vriend van mij zat tijdelijk in een appartement in Oost waardoor ik dit stadsdeel inmiddels ook ontdekt had. Toen er een woning vrij kwam in de Commelinstraat, was de keuze dan ook snel gemaakt. Binnen een week na bezichtiging had ik de woning.

Door mijn interesse voor Amsterdam, geschiedenis en fotografie te combineren met mijn achtergrond als webredacteur en (thans) webdesigner, is www.Dapperbuurt.amsterdam tot stand gekomen.

Helaas heeft de droom van het wonen in Amsterdam plaats moeten maken voor de droom om als digitale nomade te lezen voor een paar jaar om ze meer van de wereld te zien. Na dit bestaan overweeg ik om een B&B in Frankrijk te starten met mogelijk een opvang voor afgedankte/geredde (boerderij)dieren. Mijn vrienden wonen nog in Amsterdam en ik zal ook nog vaak terugkeren, al is het maar om nieuwe foto's voor deze website te kunnen maken. Over foto's gesproken, ik ben ook te volgen via Instagram (@tinuser) waar veel foto's uit Amsterdam te zien zijn.

Martijn Verkuil

 

Help mee de website te verbeteren!

Ik heb pas in 2009 een woning gekocht dus woon hier nog geen 10 jaar. Daarom is mijn fotocollectie nog bescheiden en weet ik lang niet alles.

Denkt u in welke vorm dan ook een bijdrage te kunnen leveren aan de website? Informatie, sponsoring van professionele camera, foto's, teksten, mij in de gelegenheid te stellen een foto vanuit uw woning te maken van bijvoorbeeld het Dapperplein? Neem dan a.u.b. contact op.

  • Bewijs dat u geen robot bent (dit is om spam in mijn inbox te voorkomen)

Gebruikte Bronnen:

Op elke pagina noem ik een aantal infolinks maar ik heb daarnaast ook informatie gehaald van andere bronnen. Een aantal bronnen die ik vaak heb geraadpleegd noem ik op de Algemene bronnen-pagina